Советот на Општина Желино за претседател го избра Бујар Бафтијари од Движење Беса

Бујар Бафтијари
Бујар Бафтијари/ Фото: Фејсбук

Советот на Општина Желино на денешната седница избра претседател – советникот Бујар Бафтијари од Движење Беса. Тој ја доби поддршката на десет, од вкупно 19 советници.

-Им благодариме на сите советници на општина Желино кои на денешната седница покажаа висока свест и политичка зрелост и кои наместо да ги опструираат проектите на општината решија да поддржат проекти од кои корист ќе имаат нашите граѓани, изјави градоначалникот Бљерим Сејди.

Советот е составен од 19 членови-по осум имаат Движење Беса и ДУИ, двајца од СДСМ и еден од Алијанса за Албанците.

Извор: МИА

Видео на денот