Седниците на Советот на Општина Центар од февруари ќе се пренесуваат на интернет

Фото: ТВ24

Советот на Општина Центар денеска ја одржа втората седница, на која е одлучено од февруари, седниците да се пренесуваат во живо на интернет.

Како што информираа од граѓанската иницијатива Шанса за Центар, која има тројца претставници во новиот Совет, на денешната седница е одлучено и сите советници да ги добијат сите одлуки за суспензии на урбанистички планови, како и мислењата кои се добиени од Министерството за транспорт и врски, за да се запознаат со одлуките и да има континуитет во одлуките.

Формирани се и комисиите во Советот, а усвоена е и предлог-одлука за прераспределба на средства во Буџетот за 2021 година, информираат од Шанса за Центар.

Видео на денот