Нема да ви се верува: Печениот кромид може да ви го спаси животот, погледнете за кои болести е најпогоден

Се открило дека печениот кромид е покорисен од свежиот. Но знаете ли зошто? Тој има силен антибактериски ефект, лекува рани, го нормализира крвниот притисок и нивото на шеќер во крвта. Освен тоа, го губи остриот мирис и има пријатен вкус!

Печениот кромид ќе ви помогне да се изборите со чировите и долготрајните рани. Треба само да го испечете кромидот директно во неговата лушпа и да го ставите на раната додека не се ублажи.

Користете го печениот кромид и за лекување апсцеси. Топлиот кромид ставете го на проблематичното место 20 минути на ден како облога и наскоро апсцесот ќе исчезне.

Благодарение на печениот кромид од рерна, можете да ги излечите и хемороидите. Облогите со кромид имаат дезинфекциски својства и му помагаат на ткивото побрзо да се регенерира.

Консумирањето печен кромид им се препорачува на сите што имаат проблеми со коагулација на крвта. По срцев удар или инфаркт, консумирањето на ваквиот кромид секојдневно се препорачува.

Почитуван читателу,

Нашиот пристап до веб содржините е бесплатен, затоа што веруваме во еднаквост при информирањето, без оглед дали некој може да плати или не. Затоа, за да продолжиме со нашата работа, бараме поддршка од нашата заедница на читатели со финансиско поддржување на Слободен печат. Станете член на Слободен печат за да ги помогнете капацитетите кои ќе ни овозможат долгорочна и квалитетна испорака на информации и ЗАЕДНО да обезбедиме слободен и независен глас кој ќе биде СЕКОГАШ НА СТРАНАТА НА НАРОДОТ.

ПОДДРЖЕТЕ ГО СЛОБОДЕН ПЕЧАТ.
СО ПОЧЕТНА СУМА ОД 60 ДЕНАРИ

Видео на денот