На­мес­то кафе, на­ут­ро пиј­те зе­лен шејк

На­мес­то ра­но на­ут­ро за да се ра­со­ни­те да си под­гот­ву­ва­те кафе, оби­де­те се да вло­жи­те мал­ку по­ве­ќе труд и де­нот да го за­поч­ну­ва­те со под­го­тов­ка на зе­лен на­пи­ток, кој прет­ста­ву­ва вис­тин­ска ви­та­мин­ска „бомба” што ќе ве ра­сони. Пок­рај тоа, овој шејк мно­гу ќе ви по­мог­не да го по­до­бри­те рас­по­ло­же­ни­ето, а ќе ви да­де и до­пол­ни­тел­на енер­ги­ја за де­нот што ви прет­стои.

За да го под­гот­ви­те на­пи­то­кот, пот­реб­ни се след­ни­те сос­тојки:

1 зе­ле­но ја­болко

200 гр спа­наќ

1 зе­ле­на круша

1 ли­мета

1 стеб­ло це­лер

1 крас­та­вица

мал­ку вода

Под­го­товка:

Ста­ве­те го ја­бол­ко­то и спа­на­ќот први да се изблен­ди­ра­ат за на тој на­чин ус­пеш­но да ги спо­и­те нив­ни­те со­кови. По­тоа во блен­де­рот до­дај­те ги и дру­ги­те сос­тој­ки на­ве­де­ни во ре­цеп­тот и се­то тоа уба­во из­мик­си­рај­те го.

Прочитајте и...  Иако нема милијарда, на Кајли Џенер не ѝ е тешко: Само минатата година потрошила 130 милиони долари!

Овој на­пи­ток нај­доб­ро е да се пие 30 ми­ну­ти от­ка­ко ќе се раз­бу­ди­те и тоа ис­клу­чи­во на пра­зен сто­мак.

Со­кот од ли­ме­та­та што ќе го до­да­де­те во на­пи­то­кот, изо­би­лу­ва со ви­та­мин Ц, кој ќе ви го за­јак­не иму­ни­те­тот.

Прочитај повеќе

Таа е еден од најпознатите супермодели, а тој еден од најуспешните бизнисмени: Синди Крафорд прослави 22 години од бракот со својот сакан! (ФОТО)

Слободен Печат

Стефанија Гаштарска е првата Македонка што се вработи во „Баљшој“

Слободен печат

Клои Кардашијан ја продава вилата за 19 милиони долари, не можете да замислите што сè поседува! (ФОТО)

Васко Спасоски

Наследничките на Берни Еклстон со луксузна јахта на одмор во Дубровник, а поранешниот директор на Ф1 чека дете во 90-та година! (ФОТО)

Слободен Печат

Стана мајка на 45 години и целосно се посвети на семејството и здравиот начин на живот: Ева Лонгорија ја одржува витката линија дури и во карантин! (ФОТО)

Слободен Печат

Зошто главоболките честопати се придружени со гадење и со проблеми со стомакот?

Слободен печат

Остави Коментар

Прочитај повеќе

Мерилин Монро била мртва со години, но тој не престанал да ја сака: Најромантичниот гест во светот на славните кој ќе ве разнежни!

Слободен Печат

Принцот Вилијам откри како ја победил тремата за време на јавните говори

Слободен печат

Промени поради коронавирусот: Во ресторан во Холандија келнерите заменети со роботи!

Слободен печат

Романски чевлар направи чевли со број 75 кои би помогнале во социјалното дистанцирање! (ФОТО)

Слободен Печат

Животната приказна на Милка Ефтимова: Секогаш остана дама

Ј.К.Д

Музичката индустрија повика на запирање на работата поради Џорџ Флојд, МТВ ги замрачи екраните ширум светот

Слободен печат