МВР издала пасоши на балкански нарко – босови, обвинува ВМРО-ДПМНЕ

Јован Вукотиќ шеф на познатиот Шкаљарски клан е едниот од двајцата големи балкански нарко босови кои добиле македонски пасоши од МВР, обвинувата од ВМРО-ДПМНЕ. Вистинските македонски документи Вукотиќ ги добил на име Георги Андонов.

Второто лице е Седат Пекер турски државјанин кој неодамна беше протеран од Македонија, а претходно се сликал со високи државни функционери. Пекер кого го гони и Турција, во Македонија бил Џадин Амедовски.

Денеска ВМРО-ДПМНЕ објави афера „Мафија“ според која МВР со знаење на премиерот издавала пасоши на сомнителни ликови од балканското подземје.

Видео на денот