Излезе „Културен печат“ број 23 во весникот „Слободен печат“

КУЛТУРЕН ПЕЧАТ број 23, во печатеното издание на „Слободен печат“ (21-22.3.2020), на намален број страници поради ситуацијата со коронавирусот, го отвораме со графичките препораки на Зоран Кардула за потребата сите да останеме дома и со фотографии од уметничка акција на скопскиот плоштад, а внатре содржи:

– уметникот Јане Чаловски во Хелсинки го претстави својот „Личен објект“

– поетесата Снежана Стојчевска присуствуваше на првиот фестивал за женско творештво во Црна Гора

– сликарката Марија Павловска открива моменти од својата работа во Њујорк

– филмскиот режисер Игор Алексов открива зошто снимил филм во хорор-жанр

– кантавторот Крсто Роџевски го сними својот нов албум

– и други информации.

Видео на денот