Град Скопје ќе обезбедува топли оброци за бездомниците

Од денеска, и секоја наредна среда и петок, во Пунктот за бездомни лица на Црвен крст на град Скопје ќе бидат обезбедувани 160 топли оброци за бездомните лица на територија на град Скопје од страна на Град Скопје кој редовно ги поддржува активностите на Црвениот крст.

Град Скопје ќе обезбедува топли оброци за бездомните лица кој го посетуваат Пунктот за бездомници во Момин поток.

  • Од денеска, и секоја наредна среда и петок, во Пунктот за бездомни лица на Црвен крст на град Скопје ќе бидат обезбедувани 160 топли оброци за бездомните лица на територија на град Скопје од страна на Град Скопје кој редовно ги поддржува активностите на Црвениот крст. Заради студениот бран, Пунктот работи 24 часа и во просек од 7 до 10 лица на дневна основа престојуваат во истиот. За останатите корисници Црвен крст обезбеди приватни соби со цел намалено групирање како една од мерките за превенција од Ковид-19. Број за дојава на која граѓаните може да се јавуваат доколу забележат бездомно лице е 02/3096-227 – информираат од Црвениот крст на Град Скопје.
Видео на денот