Драги Рашковски нуди 500.000 евра за да излезе од „Шутка“

Вишото јавно обвинителство, дало позитивно мислење Рашковски да ја напушти „Шутка“, а конечна одлука треба да донесе Апелациониот суд. Рашковски зад решетки од 21 април.

Драги Рашковски, поранешен Генерален секретар на Владата, нуди половина милион евра гаранција за да излезе од притвор.

Вишото јавно обвинителство, дало позитивно мислење Рашковски да ја напушти „Шутка“, а конечна одлука треба да донесе Апелациониот суд. Рашковски зад решетки e од 21 април.

Тој е осомничен е за набавка на софтвери деодека беше Gенерален секретат на Владата, а според обвинителството за организиран криминал и корупција, преку јавните набаки кои тој ги спровел направена е штета врз буџетот од околу 180 илјади евра.

Видео на денот