Беливук ги снимал сите убиства

Вељко Беливук за секое убиство добивал по 300.000 евра од водачот на Кавачкиот клан, и со тоа заработил вистинско богатство.

Соработниците на Беливук ги снимиле повеќето брутални убиства, а потоа снимките ги праќале директно на Звицер преку апликацијата Скај.

Од вкупно 44 конфискувани телефони, на голем број од нив е инсталирана апликацијата Скај за шифрирани пораки.

Во нив е откриена преписка со луѓето од „врвот“ на кланот кои прашуваат како се убиени одредени жртви и како се уништувале телата и доказите.

Видео на денот