ВИДЕО: Снегот ги изненади туристите во Египет

Фото: Twitter Screenshot

Популарното египетско летувалиште влезе во новата 2022 година, во едно необично време како за земја од тој регион. Снежната покривка донесена од ненадејна бура ги изненади жителите и туристите.

Туристите во египетскиот град Хургада биле воодушевени кога местото го зафатило невреме и на првиот ден од новата година донесе нешто што ретко може да се види таму – снег.

На социјалните мрежи се појавија снимки од луѓето кои трчаат кон своите хотели бегајќи од снегот и градот кои паѓале од небото.

Поради невремето затворени се и училиштата, а на граѓаните и на туристите им е препорачано да се држат настрана од објекти кои можат да бидат потенцијално опасни, како дрвја и улично осветлување.

ФОТО+ВИДЕО | Александрија обвиена во снег: „Дали е ова Египет или Европа?“

 

Видео на денот