ВИДЕО: Министерката Шекеринска леташе со параглајдер

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска со помош на инструктор леташе со параглајдер за време на меѓународниот натпревар од овој адреналински спорт „Маврово Опен“.

– 20 години се обидував да најдам храброст за оваа прилика и сега ми е криво што тоа не сум го направила порано. Го препорачувам на секој и во поглед на убавината овде во Маврово и во поглед на адреналинот. Но, треба да се оди во сигурно раце. Сакам да му се заблагодарам на ментор Сеити кој покажува дека нашата Армија може и во војни во спортски активности да доминира, рече министерката.

Таа додаде дека не чувствувала страв, затоа што се било добро организирано.

Видео на денот