ВИДЕО | Андреевски: Терминалот за течен природен гас Александрополис ќе врши снабдување од различни извори

Митко Андреевски, енергетски консултант
Митко Андреевски, енергетски консултант / Утрински брифинг

Русија не е единствен иако е најголем добавувач на гас. Но, извори има многу. Проектот Александрополис е направен за да се обезбеди непречено снабдување со гас и ќе биде изграден многу брзо.

За сѐ она што не ни е јасно за оваа тема, за Утрински брифинг објасни Митко Андреевски, енергетски консултант.

Проследете го целиот разговор во видеото

Видео на денот