Tag : ѕвездан георгиевски

Вести Култура

Георгиевски: Романот на годината не висеше на конец, тој е како престарена рок ѕвезда

Слободен печат
Минатата недела објавени се решенија за роман на годината. За роман на минатата 2019 година е прогласен романот „Песот со Тажен поглед“ на реноимираната пистелка...
Културен печат

РАЗГОВОР со Ѕвездан Георгиевски: Отворени сме за соработка со сите општествено одговорни субјекти

Тони Димков
Згаснувањето на реномираниот „Утрински весник“ не значеше крај за престижната книжевна награда „Роман на годината“. Благодарение на ентузијазмот на новинарот Ѕвездан Георгиевски и на дел...
Колумни

Отворено писмо до Ѕвездан Георгиевски

Сашо Орданоски
Го следам напорот со кој колегата Ѕвездан Георгиевски со недели, од петни жили, се обидува да го сочува континуитетот и дигнитетот на наградата „Роман на...