• Зоо

Жирафата Флопи во скопската зоолошка угинала од малигнен тумор во црниот дроб и местастази на белите дробови

Патохистолошкиот наод, микробиолошкиот и молекуларниот наод од Факултетот за ветеринарна медицина утврди дека угинувањето на жирафата Флопи се случило како последица на малиген тумор во црниот дроб и метастази во белите дробови, соопшти ЗОО Скопје. -Оваа подмолна болест е една од најфаталните во 21 век, од која како и луѓето, страдаат и голем број животни. …

Жирафата Флопи во скопската зоолошка угинала од малигнен тумор во црниот дроб и местастази на белите дробови Read More »