• жалост

Во Хрватска денеска е Ден на жалост за жртвите од земјотресот

Од полноќ, во Хрватска е Ден на жалост во спомен на жртвите од земјотресот што неодамна ја погоди таа држава. На седницата во средата, хрватската Влада го прогласи 2 јануари за Ден на жалост во Хрватска и отвори сметка за помош на жртвите. Досега се собрани околу 4.7 милиони евра, потврдија до Црвениот крст. Во …

Во Хрватска денеска е Ден на жалост за жртвите од земјотресот Read More »