• здравствена

Речиси една петтина Бугари плаќале за поткуп за здравствена услуга

Речиси третина од граѓаните на ЕУ се потпирале на лични врски за пристап до здравствена заштита за време на кризата со Ковид-19, а околу петтина од граѓаните во Бугарија, Романија,  Унгарија и Литванија плаќале мито за такви услуги. Студијата ја објави весникот Гардијан. Во 27 земји на ЕУ, скоро две третини (62 отсто) од 40.000 …

Речиси една петтина Бугари плаќале за поткуп за здравствена услуга Read More »