Tag : завод за статистика

Вести Економија

Трошоците на живот во септември на месечно ниво пониски, на годишно ниво раст од 0,3 отсто

МИА Агенција
Трошоците на животот во септември годинава, во споредба со септември лани, бележи пораст од 0,3 отсто, а  индексот на цените на мало бележи намалување од...
Вести Македонија

На одмор преговорите за законот за попис

Пред два дена преставници на ВМРО-ДПМНЕ и Заводот за статистика имале нова средба за предлог-законот за попис со кој се предвидува наредната година да се...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Кои од забелешките на ВМРО ДПМНЕ за пописот се прифатливи, а за кои нема шанси

Мими Шушлеска Петкова
Одложување на пописот за 2021 година и формирање на посебно стручно тело кое ќе ја води пописната операција се двете барања на ВМРО-ДПМНЕ кои се...
Вести Македонија

Законот за попис заглави, а без него не можеме да се преброиме

Директорот на Заводот за статистика, Апостол Симовски, бара средба со пратеничките групи на политичките партии застапени во парлементот со цел да им објасни како ќе...
Вести Македонија

Иселените ќе се попишуваат, ЕВЕ КАКО

Мими Шушлеска Петкова
Отселените државјани на нашата земја мора да бидат опфатени со пописот, а во која категорија ќе влезат ќе зависи од тоа дали се иселени подолго...