• затвореници

Парламентарни избори во Ирак: Во недела предвреме гласаат војници, затвореници и раселени лица

Војници, затвореници и раселени лица денеска предвреме гласаат за парламентарните избори во Ирак, кои ќе се одржат в недела. Многу Ирачани изјавија дека нема да гласаат, бидејќи веруваат дека етаблираните партии нема да им донесат подобар живот. Се очекува партиите со мнозинство шиити да останат на власт, како што беше случај по соборувањето на сунитската …

Парламентарни избори во Ирак: Во недела предвреме гласаат војници, затвореници и раселени лица Read More »