• Западни санкции

Москва нуди премини на извоз на храна од Украина во замена за олеснување на санкциите

Москва би можела да дозволи бродовите што превезуваат храна да ги напуштат украинските пристаништа на Црното Море во замена за укинување на некои санкции наметнати на Русија поради нејзината инвазија на Украина, изјави заменик министерот за надворешни работи Андреј Руденко. Украинските пристаништа се блокирани откако Русија ја започна својата војна против Украина на 24 февруари, …

Москва нуди премини на извоз на храна од Украина во замена за олеснување на санкциите Read More »