• загуби

Македонија загубила повеќе од 140 милиони долари од странскиот туризам

Македонија загубила 144 милиони долари девизен прилив од странските туристи поради пандемијата во 2020. Годишниот извештај на Агенцијата за поддршка на туризмот покажува дека минатата година биле остварени 252,05 милиони долари од странските посетители, додека една година претходно сумата била 395,92 милиони долари, пишува Фактор. Од земјите каде што Македонија најмногу се промовира како туристичка …

Македонија загубила повеќе од 140 милиони долари од странскиот туризам Read More »