• време

Во Гевгелија и Демир Капија измерени 43 степени

Во Гевгелија и Демир Капија денеска се измерени 43 степени, во Скопје, Струмица и Штип 41, а во Битола и Тетово 39. Во Охрид и Преспа се регистрирани 34, а најсвежо е во Крушево со 31 и Маврово со 30 степени. УХМР предупредува дека продолжува периодот на стабилно и многу топло време со натпросечни температури …

Во Гевгелија и Демир Капија измерени 43 степени Read More »