• воен рок

Задолжителниот воен рок се враќа во Летонија

Воениот рок во Летонија повторно ќе биде задолжителен, најави министерот за одбрана Артис Пабрикс, во време на тензии со соседна Русија и војната во Украина, јавуваат медиуми во регионот. – Сегашниот воен систем на Летонија ги достигна своите граници. Истовремено, немаме причини за верување дека Русија ќе го промени своето однесување, изјави Пабрикс. Воениот рок …

Задолжителниот воен рок се враќа во Летонија Read More »