• велигден

Велигденско послание на г.г. Стефан и Синодот на МПЦ-ОА: Живееме во време на искушенија, да покажеме љубов и послушание, да се однесуваме одговорно за општото добро

Возљубени празникољупци, Велигден, денот на Христовото воскресение, е празник на животот и настан што ја промени историјата на светот. Воскреснатиот Господ е почеток и крај[2], и под небото нема друго име со кое би можеле да се спасиме[3]. Така и оваа година, минувајќи низ времето на Светата Четириесетница преку подвигот на постот и молитвата, и …

Велигденско послание на г.г. Стефан и Синодот на МПЦ-ОА: Живееме во време на искушенија, да покажеме љубов и послушание, да се однесуваме одговорно за општото добро Read More »