• улиците

Во Будимпешта ги менуваат имињата на улиците за да и пркосат на Кина

Либералниот опозициски градоначалник на Будимпешта Гергели Карачони денеска најави дека ќе ги преименува улиците во унгарскиот главен град во близина на местото каде што се планира кинескиот универзитетски кампус за на тој начин да им оддаде почит на оние чии човекови права ги крши Пекинг. Едната улица ќе биде именувана по Далај Лама, духовниот водач …

Во Будимпешта ги менуваат имињата на улиците за да и пркосат на Кина Read More »