• туркменистан

ВИДЕО: Туркменистан го гаси огнот во кратерот „Порта од пеколот“

Претседателот на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов нареди денеска да се изгасне пожарот кој со години гореше во пустинскиот кратер кој уште се нарекува и „Порта од пеколот“. Кратерот се наоѓа на околу 260 километри од главниот град Ашгабат и е главна атракција за малиот број туристи кои успеваат да влезат во Туркменистан, каде тешко се влегува. …

ВИДЕО: Туркменистан го гаси огнот во кратерот „Порта од пеколот“ Read More »