Tag : телеграм

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Дали во „Јавна соба“ лежи синџир за проституција?

Мирослава Бурнс
По пет дена конечно е затворена групата на „Телеграм“ каде што се споделуваа порнографски фотографии и сеанси од девојки – и малолетни и полнолетни –...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

„Слободен печат“ дознава: „Јавна соба“ се затвори, но ќе се открива дали е гнездо на малолетничка проституција

Мирослава Бурнс
Групата „Јавна соба“ на мобилната апликација Телеграм е затворена по барање на МВР, дознава „Слободен печат“ од високи извори во министерството. Како што дознаваме од...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Злоупотребени и броеви на 75-годишни жени!

Мирослава Бурнс
Пет дена откако во секторот за компјутерски криминал при Министерството за внатрешни работи беше пријавено дека во групата „Јавна соба“ на мобилната апликација „Телеграм“ се...
Вести Македонија Слајдер

„Јавете ѝ се, цената е 3.500 денари“: И телефонски броеви на 75-годишни жени злоупотребени во „Јавна соба“

Мирослава Бурнс
Пет дена по пријавувањето дека на мобилната апликација „Телеграм“ постои група во која членови споделуваат експлицитни фотографии, видео материјали и лични податоци на малолетни и...
Вести Македонија Слајдер

Змијанац: Фотографиите од „Јавна соба“ може да доведат до самоубиство на девојчињата

Мирослава Бурнс
Кога малолетно девојче, од дванаесет или тринаесет години ќе дознае дека лажна порнографска фотографија или видео се „намонтирани“ на нејзиното име и презиме и споделувани...
Вести Македонија Слајдер

МВР побара од „Телеграм“ да ја затвори „јавната соба“

Во моментов во Бирото за јавна безбедност тече колегиум на кој се утврдуваат тактичките мерки за истрагата околу групата на апликацијата „Телеграм“ на која се...
Вести Македонија Слајдер

Се преземаат активности за расчистување на случајот со групата „Јавна соба” на „Телеграм”

МИА
Министерството за внатрешни работи презема мерки и активности за расчистување на случајот со  затворената група „Јавна соба” на социјалната мрежа „Телеграм” на која се објавувани...
Ви Препорачуваме Колумни

„Телеграмисти“ и „Јавни Собисти“, да ви објаснам што е к*рва!

Слободен печат
Дојдов до некој скромни информации за групата „Јавна Соба“ на апликацијата „Телеграм“ и решив дека имам нешто да им соопштам на тие момци. Од прилика...
Вести Македонија Слајдер

Петровска: Бирото за јавна безбедност веднаш започна истрага за затворената група на „Телеграм“

Слободен печат
Бирото за јавна безбедност веднаш започна истрага за мотивите и целите на формирање на групата „Јавна соба“ на социјалната мрежа „Телеграм“ во која македонски средношколци...
Вести Македонија Слајдер

Во затворена група на „Телеграм“ македонски средношколци споделуваат експлицитни фотографии од врсници

Слободен печат
Преку затворена група на социјалната мрежа „Телеграм“ со наслов „Јавна соба“, македонски средношколци споделуваат и коментираат на интимни фотографии и видеа на малолетни девојчиња од...