• Техеран

Од загадување на воздухот во 2020 година починале 3.751 лице во Техеран

Загадувањето на воздухот во иранскиот главен град Техеран предизвика смрт на 3.751 лице за една година. Шефот на Одделот за квалитет на воздухот и климатски промени при Министерството за здравство на Иран, Абас Шахсуни, сподели информации за студентската новинска агенција ИСНА околу проблемите предизвикани од аерозагадувањето. Наведувајќи дека минатата година во Техеран починале 3.751 лице …

Од загадување на воздухот во 2020 година починале 3.751 лице во Техеран Read More »