• тец неготино

Испораката на мазут во ТЕЦ Неготино тече, производството ќе почне следната недела

Се полнат складиштата на мазут во ТЕЦ Неготино со количини за стартување на термоцентралата и континуирано производство на електрична енергија во следниот период. Мазутот се доставува со секојдневна динамика според пресметките на капацитетот за прием, информираат од АД Електрани на Северна Македонија. Заеднички увид во подготовките на термоцентралата извршија генералниот директор на АД ЕСМ, Васко …

Испораката на мазут во ТЕЦ Неготино тече, производството ќе почне следната недела Read More »