17.8 C
Скопје

Tag : Тамара Забазноска

Жена Забава Култура Магазин Магазин слајдер Технологија

ФОТО: Илустраторки од Македонија ја менуваат перцепцијата за дигиталната уметност

Ирма Башеска Ристовска
Иако дигиталната уметност не преставува новост во светски рамки, се чини дека во нашата земја таа се развива зад врати заматени од верувањето дека доколку...
Културен печат

Изложба „Натура“ во галеријата на МКЦ: Дела создадени со многу трпение и прецизност

Тони Димков
Изложбата „Натура“ на Тамара Забазноска поставена во галеријата на МКЦ содржи 25 дела, меѓу кои се опусот со 12 архетипови и два триптиха. Поради специфичната...
Култура

Самостојна изложба: „Натура“ на Тамара Забазноска во МКЦ

Слободен печат
Основните елементи вградени во делата на Тамара Забазноска се клинци, медијапан, чекан, голема доза апсорбирани знаења и многу фантазија. Нејзиниот уметнички израз е прецизен и...
Културен печат

ИНТЕРВЈУ со Тамара Забазноска: Визуелни приказни за човекот и природата раскажани со клинци

Тони Димков
Клинци, медијапан, чекан, голема доза апсорбирани знаења и многу фантазија. Тоа се основните елементи вградени во концептуалните дела на Тамара Забазноска. Иако пред десетина години...