• талир

Судењето за „Талир” одложено за 19 март

 Судењето за предметот „Талир”, кој се однесува на незаконско финансирање на партијата ВМРО-ДПМНЕ, се одложува за 19 март. На денешното рочиште не беше присутен претставникот на обвинетото правно лице Наум Стоилковски, за кој судот информираше дека е уредно повикан. – Судот констатира дека заради отсуство на претставник на политичката партија ВМРО-ДПМНЕ главната расправа се има …

Судењето за „Талир” одложено за 19 март Read More »