• светот

ВИДЕО | Најмладата авијатичарка: Зара планира да лета низ целиот свет и да стане пример на девојчињата

Убавицата Зара е најмладата авијатичарка досега, планира да лета низ целиот свет и да стане пример на девојчињата. Пилотот Зара Ратерфорд (19) полета на своето тримесечно патување низ светот. Зара е најмладата жена која сама ќе го обиколи светот. – Радерфорд отпатува од аеродромот Кортрик – Вевелгем, западна Белгија, со својот ултралесен „Ајкула“, најбрзиот микро – …

ВИДЕО | Најмладата авијатичарка: Зара планира да лета низ целиот свет и да стане пример на девојчињата Read More »