• стопанство

Исти закони, различни толкувања: Стопанството добива збунувачки сигнали од администрацијата

Честите промени на законите се предизвик за претпријатијата, кои мака мачат да се приспособат на новитетите што им ги сервира државата. Некои решенија им одат во прилог, а повеќето не, особено кога бизнис-заедницата не е консултирана или, пак, има кус период за приспособување кон измените. Миле Бошков, претседател на Бизнис конфедерација на Македонија, за „Слободен …

Исти закони, различни толкувања: Стопанството добива збунувачки сигнали од администрацијата Read More »