Tag : стил на неделата

Жена Магазин Магазин слајдер

Стил на неделата: новинарката Ивана Настеска

Ј.К.Д
– Не можам да одолеам кога ќе видам некој што носи сако или капут, а притоа ги комбинира со старки како Доктор Ху. Ја избрав...
Жена Магазин Магазин слајдер Некатегоризирано

Стил на неделата: д-р Дита Старова Ќерими, директорка на  НУ Национална галерија на Македонија

Ј.К.Д
– За дама или жена со стил ја избирам Дита Старова Ќерими, директорка на Националната галерија на Македонија. Првпат лично ја запознав кога ја назначија...
Жена Магазин Магазин слајдер

Стил на неделата: д-р Андријана Скерлев Чакар, правничка

Ј.К.Д
– Скопјанката Андријана Скерлев Чакар, негува непретенциозен, но совршен стил. Убава е, образована е, правник по професија, доктор на науки, елоквентна, професионална и праведна. Кога...
Жена Магазин Магазин слајдер

Стил на неделата: Мерсиха Смаиловиќ, активистка за човекови права, хуманитарка

Слободен печат
– И покрај тоа што имаме исти имиња, припаѓаме на различни етникуми кои живеат во Македонија. Ја издвојувам пред сè како жена борец, која неуморно...
Жена Магазин Магазин слајдер

Стил на неделата: Бранка Јанковска, сопственичка на „Пепер“

Слободен печат
Што и да значи тоа, за мене е Бранка Јанковска. Затоа што зрачи уметност. Препознатлива по својата кратка црвена коса и оригинална фризура која со години...
Жена Забава Магазин

Стил на неделата: Доц. д-р Слаѓана Тасева, претседателка на „Транспаренси интернешенл“ Македонија

Слободен печат
– За мене стилот значи соодветност. Стилот треба да соодветствува со возраста, карактерот, професијата и околината. Стилот е моќно оружје кое наместо зборови му овозможува,...
Жена Забава Магазин

Стил на неделата: Олга Костовска, претседател на надзорен одбор на „Еуролинк осигурување“

Слободен печат
– Стилот не е само парче облека. Тој е дефиниција по која ја паметиме една личност. Токму поради овие нешта, многу ми се допаѓа стилот...
Жена Магазин

Стил на неделата: Рисима Рисимкин, кореографка

Слободен печат
– Постојаноста е карактеристика која денес не ја сретнувам често и затоа ме радуваат сите оние што ја поседуваат и се придржуваат до неа. Кореографката...
Жена Магазин Некатегоризирано

Стил на неделата: Мирјана Марковска, адвокатка

Слободен печат
Д-р Татјана Гуржанова, мајсторка за ин витро оплодување, за „Женски печат“ одбра стил на неделаѕа, а според неа, тоа е адвокатката Мирјана Марковска. – Ја...
Жена Магазин

Стил на Неделата: НАТАЛИ БАШОСКИ, уметница

Слободен печат
Анжелика Апсис, ПР на Музејот на современата уметност – Скопје и член на Советот на Град Скопје за „Женски печат“, одбра стил на неделата, а...