• стејт департмент

САД ги евакуира семејствата на вработените во амбасадата во Украина

Стејт департментот им нареди на семејствата на вработените во амбасадата на САД во Украина да започнат со евакуација од земјата во понеделник, изјавија американски официјални лица за Фокс њуз. Следната недела, Стејт департментот се очекува да ги повика Американците да почнат да ја напуштаат Украина со комерцијални летови, „додека тие сè уште се достапни“, рече …

САД ги евакуира семејствата на вработените во амбасадата во Украина Read More »