• стар дојран

Заврши првото издание на фестивалот „Преку езерото“ во Стар Дојран

Со проекции на три краткометражни филмови од натпреварувачката програма и француската комедија „Суперхерои“ во отворениот амфитеатар во Стар Дојран, синоќа (7 август), официјално беше затворено првото издание на Меѓународниот филмски фестивал на медитерански и европски филм „Преку езерото“. Членовите на меѓународното жири за краткометражни филмови – Ева Камчевска, сценаристка, Гоце Кралевски, продуцент, и Василис Мазоменос, …

Заврши првото издание на фестивалот „Преку езерото“ во Стар Дојран Read More »