• Србија.

Брнабиќ: Членството во ЕУ е стратешка цел, важен сигнал за другите земји на Балканот

 Членството во Европската унија е стратешка цел на Србија, изјави премиерката Ана Брнабиќ на онлајн самитот под назив „Нејзината моќ” во организација од магазинот „Форин полиси” и посочи дека е важно и другите земји од регионот да постигнат напредок во европскиот пат. Ана Брнабиќ истакна дека за стабилноста на регионот, од големо значење е Европската …

Брнабиќ: Членството во ЕУ е стратешка цел, важен сигнал за другите земји на Балканот Read More »