• специјалитет

Германски специјалитет: Како се прави баварска месна векна

Баварската месна векна или „баварски леберкез“ е гурманско јадење кое е всушност германски деликатес. Се приготвува од мешавина од мелено месо и наликува на векна од леб, но во него воопшто нема брашно. Тајната е во фино меленото месо. За да го подготвите овој специјалитет потребно е по 400 г свинско и јунешко месо, 200 …

Германски специјалитет: Како се прави баварска месна векна Read More »