• сонк

СОНК е против онлајн настава, ги повика Владата и ЗЕЛС да го решат греењето во училиштата зимава

Владата и Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) заедно да изнајдат прифатливо решение за надминување или ублажување на енергетската криза во училиштата, порача Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК). -Наставата од далечина не е прифатлива опција за најзасегнатите: учениците, родителите и наставниците, велат од СОНК. Реакцијата на СОНК доаѓа по предлози на одредени …

СОНК е против онлајн настава, ги повика Владата и ЗЕЛС да го решат греењето во училиштата зимава Read More »