• соништа

Сè се остварило: За време на подемот на нацизмот новинарка ги запишувала соништата на пријателите. Резултатите биле застрашувачки!

Откако Хитлер ја освоил власта, берлинската новинарка Шарлот Берад секоја ноќ ја измачувале страотни ноќни мори од кои се будела препотена. Една ноќ, откако се разбудила од сонот во кој бегала од германските војници, ѝ дошла на ум една идеја. „Што ако не сум единствена? Што ако и другите луѓе сонуваат вакви страотии?“, се запрашала …

Сè се остварило: За време на подемот на нацизмот новинарка ги запишувала соништата на пријателите. Резултатите биле застрашувачки! Read More »