• сон

Колку долго можеме да издржиме без сон?

Мислите дека не спиете доволно? Теоретски, телото може да издржи одреден период без сон. Светскиот рекорд е 11 дена и 25 минути. Но, тоа не значи дека е корисно. Покрај тоа, недостаток на сон е сериозен проблем. Дури и ако некој успее да остане буден со денови, тоа не е одлично за неговото ментално или …

Колку долго можеме да издржиме без сон? Read More »