18 C
Скопје

Tag : сметки

Вести Ви Препорачуваме Економија

Поплаките на граѓаните за комуналните сметки стигнале и кај омбудсманот

Соња Кириџиевска
Се прават последните калкулации и се собираат потребните податоци од сите претпријатија на државно и на локално ниво, кои треба да бидат преточени во законско...
Вести Ви Препорачуваме Регион СП Неделник

Кипар ја симнува тајната за сопствениците на фирмите

Нада Богетиќ/Вијести
Во следните неколку месеци Кипар планира да постави регистер за да ги идентификува сопствениците на илјадници компании на островот, со што ќе се отстрани превезот...
Вести Ви Препорачуваме Економија

ВИДЕО | Макрадули: Во Пошта плаќање на сметки и други финансиски трансакции со најниска провизија

Алек Стојковски
Граѓаните од денеска, после неколкумесечен прекин, повторно можат да ги плаќаат сметките и да извршуваат плаќања во готово преку шалтерите на Пошта. Платниот промет на...
Вести Македонија Слајдер

Системот на Халк Банка е имплементиран: Од денеска повторно ќе може да се плаќаат сметки во подружниците на Пошта

Слободен печат
Граѓаните од денеска повторно ќе можат да плаќаат во готово преку шалтерите на Пошта. Системот на Халкбанк е имплементиран и почнува да функционира платниот промет,...
Вести Ви Препорачуваме Економија

ЕВН Македонија: Бришењето на каматите за старите долгови не е решение на проблемот

Соња Кириџиевска
Отписот на каматите на долговите што граѓаните ги имаат кон општинските и државните институции е можен само со соодветно законско решение, согласни се познавачите. За...
Вести Економија

РКЕ бара транспарентност во сметките за струја, за граѓаните да знаат што плаќаат

Слободен печат
Да се раздели домашно производство на електрична енергија, увозот, учеството на обновливи извори како и надоместокот за користење на електропреносниот и електродистирбутивниот систем во сметките...
Вести Македонија Слајдер

ВИДЕО: Не можете да ги платите сметките? Обратете се во Ways2help

Веќе десет месеци функционира иницијативата Ways2help во рамки на која им се помага во плаќањето сметки на сиромашни граѓани. Волонтерите уште првиот ден знаеле дека...
Вести Македонија Слајдер

Макрадули: Плаќање сметки на шалтерите на Пошта од 1 март

Слободен печат
Генералниот директор на А.Д. Пошта, Јани Макрадули очекува од 1 март наредната година граѓаните да можат да ги плаќаат сметките во пошта. – Договорот е...
Вести Скопје

Акцијата на „Водовод и канлизација” за наплата на долгот без камата трае до 15 декември

Слободен печат
Акцијата на „Водовод и канализација” за исплата на долговите без камата за задоцнето плаќање завршува на 15 декември. Од „Водовод и канализација” ги повикуваат сите...
Вести Македонија

Кочански „Водовод” привремено ја отпишува каматата за заостанатите сметки

Слободен печат
Правните и физичките лица кои се корисници на услугите на комуналното претпријатие „Водовод” од Кочани ќе можат во текот на декември да ги платат заостанати...