• скопска

Скопјани за шест месеци исфрлиле 7.000 кубни метри ѓубре на дивите депонии

За шест месеци, односно во  периодот од јануари до јуни годинава, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ подигнале и транспортирале вкупно 79.499 тони комунален отпад од скопските домаќинства во урбаниот и во руралниот дел на градот, што претставува зголемување од 4.921 тони, односно 6,6 проценти во однос на истиот период минатата година. Во текот на првите …

Скопјани за шест месеци исфрлиле 7.000 кубни метри ѓубре на дивите депонии Read More »