• синовак

Трета доза ќе се дава по три месеци за вакцинираните со Синовак и Синофарм

Националниот Комитет за имунизација денеска днесе одлука со која препорачува, граѓаните кои се вакцинирани и ревакцинирани со вакцините на производителите Синовак и Синофарм, трета доза вакцина може да примаат после изминати три месеци од ревакцинација. Вакцинацијата со трета доза е со вакцина на производителот Фајзер, а вакцинацијата е без закажан термин на кој било вакцинален …

Трета доза ќе се дава по три месеци за вакцинираните со Синовак и Синофарм Read More »