• шуми

Засадени 40.000 дрвја во рамки на акцијата за пошумување „Сончева гора”

Во изминатите два месеци, се реализираше акцијата за пошумување на шумските насади наречена „Сончева гора” во чии рамки Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство заедно со „Национални шуми”, волонтерите на „Пивара Скопје” и локалното население засадија околу 40.000 дрва – 10.000 во Ќојлија (Петровец) и 30.000 во Велес, во близина на езерото Младост, информираат од …

Засадени 40.000 дрвја во рамки на акцијата за пошумување „Сончева гора” Read More »