• северна африка

Климатските промени може да предизвикаат нов бран на мигранти од Блискиот Исток

Глобалното затоплување особено ќе се одрази на Блискиот Исток и Северна Африка и ќе започне нови бранови на бегалци, смета германскиот климатски научник Јос Леливелд. Оваа област стана жариште на климатските промени и се загрева многу побрзо од другите области, изјави за ДПА директорот на Институтот за хемија Макс Планк во Мајнц. Ни камилите не …

Климатските промени може да предизвикаат нов бран на мигранти од Блискиот Исток Read More »