• сертификат

Русија го возвраќа ударот: Москва ги суспендира сертификатите за одржување на хеликоптерите во Бугарија и Чешка

Русија донесе одлука да ги суспендира сертификатите за одржување на хеликоптери што им овозможи на три компании лоцирани во земјите на ЕУ и НАТО да одржуваат авиони произведени во Советскиот Сојуз и Русија: Ми-8, Ми-17, Ми-171 и Ми-24 и 35. Марија Захарова, портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, изјави дека е донесена одлука за …

Русија го возвраќа ударот: Москва ги суспендира сертификатите за одржување на хеликоптерите во Бугарија и Чешка Read More »