• семејно насилство

Шахпаска: Центрите за згрижување на жртви од семејно насилство, ја нудат потребната помош

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, денеска го посети и Центарот за згрижување на жртви од семејно насилство во Струмица.   Овој Центар е отворен од страна на Здружението „Скај плус“ и е позитивен пример во земјава, како невладиниот сектор заедно со општината, но и општествено одговорни компании и струмичката Епархија создадоа дом …

Шахпаска: Центрите за згрижување на жртви од семејно насилство, ја нудат потребната помош Read More »