• SARS-CoV-2

Хрватски научници го открија клучот за долготрајна заштита од коронавирусот

Хрватските научници објавија исклучително важни резултати од истражувањето за болеста ковид-19, кои даваат увид во подолготрајна заштита од неа, пишува „Дневник.хр“. Научното списание Vaccines, едно од списанијата на Американското здружение на вирусолози, ги објави резултатите од истражувањето на научниците од хрватската Специјална болница „Св. Катарина“ (автори: Приморац Д., Брлек П., Матишиќ В., Молнар В., Врдољак …

Хрватски научници го открија клучот за долготрајна заштита од коронавирусот Read More »