• Риши Сунак

Сунак: Нема шанси да победиме ако не се справиме со инфлацијата

Ториевците можат да „кажат збогум“ на победата на следните избори доколку инфлацијата не се стави брзо под контрола, смета кандидатот за британски премиер Риши Сунак, пишува Би-Би-Си. Говорејќи од митингот во Истбурн, поранешниот министер за финансии, кој сака да му даде приоритет на справувањето со зголемените цени пред да ги намали даноците, го искористи предупредувањето …

Сунак: Нема шанси да победиме ако не се справиме со инфлацијата Read More »