• Рим

Поддршка од Италија за евроинтеграцијата на Северна Македонија, проширувањето е клучно за регионот и Европа

Италија е важен политички и економски партнер на Северна Македонија, а остварените резултати на нашата земја на патот на евроинтеграциите треба да имаат соодветна завршница со итно отворање на пристапните преговори. Ова беa главните поенти од вчерашната средба меѓу премиерот Димитар Ковачевски и неговиот италијански колега Марио Драги, која се одржа во рамки на дводневната …

Поддршка од Италија за евроинтеграцијата на Северна Македонија, проширувањето е клучно за регионот и Европа Read More »